Spiegels van de ziel

wat kan je veel leren als je in de spiegel durft te kijken de spiegel van je ziel. Je zult zien dat er wat barsten in staan bij de ene persoon , diepe groeven en bij de ander lichte krasjes. Dit zijn de beschadigingen die je in je leven hebt opgelopen. Ook ik heb gekeken en doe dit nog steeds.

De confrontatie met je eigen pijn aangaan is de eerste stap. Jezelf durven te omarmen met je eigen pijn. Durven loslaten van wat er mis ging. En nog wel eens gaat. Fouten maken dat doet iedereen en dat is niet erg.

Als je maar blijft geloven in jezelf , blijft leren, blijft ontdekken. Dan krijg je zo veel nieuwe inzichten. En zie je dat het leven ook heel mooi kan zijn. Je durft weer met de stroom mee te gaan, in plaats van er tegen te vechten.

Neem je eigen verantwoordelijkheid voor de dingen die er gebeuren. Doe dit echter zonder oordeel naar je zelf. Ik leerde deze tekst van een liefdevol persoon het is een soort mantra voor mij geworden. En geeft mij een lichter gevoel.  Maar, je moet er wel zelf in geloven! Bij elke keer dat er iets mis of verkeerd gaat zeg ik.

Geeft niets mag best!DSC_6279

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.