Vind de antwoorden op je vragen bij jezelf

Hoe vind je de antwoorden op je vragen?

Deze vind je bij jezelf en door stil te worden van binnen. Maar hoe wordt je nu stil van binnen?

Vind een plek in huis waar je alleen kunt zijn en niet gestoord word. Brand wierook of als je daar niet van houd een kaars. Leg naast je een pen en papier. Ga rustig zitten. niet liggen want dan is de kans groot dat je in slaap valt en kan je bovendien niet met beide voeten op de vloer zijn. En dat is wel belangrijk.

Adem diep in en uit. Leg je ene hand op je borst en de ander op je buik. Terwijl je in en uit ademt probeer je te tellen van 1 tot 10. Elke keer dat je gedachten afdwaalt begin je weer opnieuw. Je voelt dat je langzaam leeg wordt van binnen. Dan stel je je vraag. Hardop of in jezelf. Daarmee anker je de vraag. Laat hem daarna weer los. Adem nog een paar keer in en uit. En doe dan je ogen open, schrijf op wat je binnenkrijgt. Let niet op je taalgebruik maar schrijf gewoon alles op.  Lees het en je vind je antwoord.

het kan zijn dat het de eerste keer nog niet lukt omdat je eigen gedachten er tussen komen. Blijf oefenen, dan zul je zien dat het echt werkt. vertrouw hierbij op jezelf  en je innerlijk weten, innerlijke stem,  wijsheid of hoe jij het ook wilt noemen.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.