Innnerlijk kind

Wat is je innerlijk kind?

Je innerlijk kind is je onderbewuste, je ziel. Je innerlijk kind is dat deel van jou dat gekoesterd wilt worden. Dat jou bescherming zoekt. Een stukje van jou dat gezien wil worden. En als het gezien, herkend en erkend wordt, gaat het zingen. Je hart gaat open je ziel lacht en danst. Het innerlijk kind voelt zich gelukkig. En jij ook!

Wij volwassenen zijn ons innerlijk kind vergeten. Kinderen zijn hun innerlijk kind nog niet vergeten en maken er onbewust contact mee. Dit gaat spelenderwijs. Ze weten vaak niet dat ze met hun innerlijk kind verbonden zijn.

Ze beschermen zich b.v. doormiddel van spel. Ze betrekken daar dieren bij of andere dingen die zij moeten beschermen als er spanning is of iets engs gaat gebeuren. Zij gaan dan hun dier, baby of pop beschermen. Zo beschermen ze eigenlijk hun eigen innerlijk kind. Ze beschermen zichzelf voor de buitenwereld.

Kunnen wij dit ook?

Ja, wij hebben dit als kind ook gedaan. Hetzij onbewust. Nu we volwassen zijn hebben we er moeite mee om bij ons eigen zielsbewustzijn te durven en te kunnen komen. We stoppen het liever weg en gaan op in de dingen van alledag. Omdat we bang zijn voor wat we gaan voelen en omdat we niet meer durven zo dicht bij onszelf te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.