Rust vinden en weer thuiskomen bij jezelf

Ik ben weer thuis!

Terug bij mijzelf. Mijn handen tintelen, mijn energie stroomt en mijn hart gaat weer open!

Hoe blijf ik bij dit gevoel? Waarom laat ik me soms zo meetrekken in de hectiek van alle dag en voel ik de energie uit mij weg stromen?  Maar wat geeft mij dan wel energie, en belangrijker nog hoe houd ik dat dan vast?

Ik krijg energie als ik in mijn praktijkruimte ben. Artikelen schrijven, mediteren, kaarslicht en mooie muziek.  Ieder heeft wel zo zijn eigen plekje in huis. Alleen hebben jij en ik er niet altijd de tijd voor om ons daar even terug te trekken, terwijl we dat vaak zo nodig hebben. Maar we kunnen leren, deze rustruimte/plek ook in onszelf te vinden.

Hoe doe je dat dan? Dat doe je door jezelf leren af te sluiten. Als je jezelf overal kan afsluiten en bij jezelf kunt komen, heb je niet steeds je eigen ruimte/plek nodig.

Jezelf afsluiten hoe doe je dat? In een van mijn artikelen schreef ik al over de buikademhaling. Maar daar is niet altijd tijd voor. Het kan ook sneller. Leg je ene hand op je buik en de andere op je borst, adem diep in en uit. Sluit daarbij je ogen en zeg in stilte tegen jezelf;

Ik ben rustig, ik voel mij veilig, ik ben bij mijzelf.

Probeer het maar je zult zien dat het werkt. Zo kan je in deze hectische tijd toch even snel  je rustmomenten pakken. Om weer even thuis te komen bij jezelf.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.