kinderen van deze nieuwe tijd

Elk kind is een bijzonder kind. Waarom zien we dit niet?

Omdat wij als volwassene in een wereld leven waarin we ons niet echt meer kunnen afstemmen op onze kinderen. Wat willen ze nu echt? Hoe zijn ze eigenlijk? Je beseft met een bijzonder kind dat ook jij jouw eigen verantwoording hierin neemt. Waarbij je moet weten dat niets goed of fout is. Je doet je best. Ik geloof dat het kind jouw uitgekozen heeft om zichzelf te kunnen ontwikkelen en lessen te leren op deze aarde. En jouw daarmee ook lessen leert.

Wanneer je gehoord hebt en je ziet dat jouw kind anders is als andere kinderen, wordt je op jezelf terug geworpen. En ga je ook met andere ogen naar jezelf kijken.

De oogkleppen die je vroeger ophad, kun je afzetten, daar heb je niets meer aan. Evenals jouw uitstippeling van hoe het leven moet gaan. Alles staat op zijn kop. Vanaf nu wordt het anders voor jou en jouw bijzondere kind. Er zijn veel mogelijkheden om hier goed mee om te kunnen gaan.

Niet alleen word je kijk veranderd op het leven wat je voor ogen had. Maar je komt ook dichter bij jezelf. Vaak wil dit bijzondere kind je niet vertellen wat er scheelt. Ze voelen zich eenzaam, vaak niet begrepen en vertonen onaangepast gedrag.

Om bij dit bijzondere kind te kunnen komen, zul je stil moeten worden bij jezelf. Zo kan je echt luisteren en horen wat jouw kind jou te vertellen heeft. Ze hebben een grote wijsheid in zich. Ze houden je een spiegel voor en spreken de waarheid.

Ze zijn vaak moe en raken gauw overprikkeld. Buiten in de natuur voelen ze zich vaak heel fijn. Rust en regelmaat is voor hen ook erg belangrijk. Ze krijgen dan de tijd om zichzelf weer op te laden.

Luister als ouder naar je eigen intuitie. Voel in bij jezelf. Ieder heeft het invoelend vermogen in zich. Alleen niet iedereen heeft het ontwikkeld bij zichzelf.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.