Rust vinden bij jezelf en stress de baas blijven

Ikzelf kan het best tot rust komen in mijn praktijkruimte.
Niet iedereen heeft een eigen ruimte. En ook ik kan niet elk moment van de dag in mijn praktijkruimte gaan zitten.
Dus, hoe pak je dan een rustmoment als je even te veel hebt gedaan. Als je overprikkeld bent.

De Buikademhaling

Ikzelf als hoog sensitief persoon heb hier regelmatig last van. Zodra ik voel dat ik overprikkeld raak, begin ik met de buikademhaling. Deze manier van ademhaling heb ik geleerd op yoga.
Je kunt hem liggend als wel zittend op een stoel doen. Het kost maar een paar minuutjes.

Leg je ene hand ten hoogte van je borst bij je hart chakra en de andere hand op je buik bij je maag chakra of ook wel zonnevlecht chakra genoemd.
Met inademen maak je je buik bol alsof het een ballon is, even de adem vasthouden, en met de uitademing laat je je buik weer leeglopen. Herhaal dit zo een paar minuten. Omdat je nu op je ademhaling moet concentreren, kun je niet meer met je gedachten in je hoofd zitten. Daardoor trekt de energie van boven naar beneden het lichaam in. Je voelt je weer rustig en geaard.

De stress release punten

Als je wat gestrest bent, adem je hoog en trekt de energie weg uit je lichaam. Je kunt je dan licht in je hoofd voelen. de energie trekt weg naar de achterste hersenhelften. Je bent met je energie niet meer in het hier en nu. Als je dit bij je zelf bemerkt kun je het volgende doen;
Dit heb ik geleerd bij Touch for Health.

Je zet je duim en wijsvinger en middelvinger op je voorhoofd. Je duim los en je wijsvinger en middelvinger tegen elkaar. De duim, wijs en middelvinger zijn neutrale vingers.
De punten die je vast houd zijn de stress release punten. Door deze punten een tijdje zo vast te houden trek je de energie weer terug naar het hier en nu.

En in het hier en nu is geen stress. In het hier en nu is alleen handelen. Als we meer in het hier en nu zouden leven zouden we veel minder stress hebben.

Probeer het maar.
Je zult zien dat het resultaat heeft.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.